26 users online (0 members and 26 guests)  


  Results 1 to 6 of 6

Related

  1. how to delete duplicate row fom table    Forum: Databases
    Replies: 0
  2. Preventing duplicate form submission    Forum: Javascript Forum
    Replies: 2
  3. Duplicate Rollover Script    Forum: Javascript Forum
    Replies: 2
  4. locked:Duplicate    Forum: Introduce Yourself
    Replies: 0
  1. #1
    ArtphotoasiA's Avatar
    Junior Member

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Italy
    Posts
    31

    Help with duplicate issue in WP

    Hello there.... in my photography blog I just changed my permalink in WP to a more structured solution that better cover and describe the variety of pictures and images displayed.

    So i moved from...

    mysite.net/blog/yangon-photos/

    to...

    mysite.net/blog/photography/southeast-asia/myanmar-2011/yangon-photos/


    I use Platinum SEO pack plugin in WP and I have everything re-directly 301 smoothly to the new url.

    If I digit the old url in the browser I got the new one and the correct page.

    Also the canonical link is created correctly and is the new one.

    All look perfect but... Google webmaster tool is finding out hundreds of duplicate content considering wrongly the old url and the new url as different pages (and so obviously same title and description).

    What I should do?

  2. #2
    HTML's Avatar
    Administrator

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    3,445

    Follow HTML On Twitter Add HTML on Facebook Add HTML on Google+ Add HTML on Linkedin Visit HTML's Youtube Channel

    Re: Help with duplicate issue in WP

    It does 301 properly, but the canonical link goes to domain/blog/

    ETA: I do not think this would cause a duplicate issue. What makes you think you have a dupe issue?
    AHFBWEB Less customers per server, more power for you!

    Business Class Shared Hosting

  3. #3
    ArtphotoasiA's Avatar
    Junior Member

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Italy
    Posts
    31

    Re: Help with duplicate issue in WP

    Quote Originally Posted by HTML View Post
    It does 301 properly, but the canonical link goes to domain/blog/

    ETA: I do not think this would cause a duplicate issue. What makes you think you have a dupe issue?
    Tha canonical is
    mysite.net/blog/photography/southeast-asia/myanmar-2011/yangon-photos/

    Google webmaster Tool make me think that because there are now hundreds or duplicated pages. But actually are not as the url will be always the new one because 301 you can't reach 2 different pages and 2 different url

    It will be temporary?

  4. #4
    HTML's Avatar
    Administrator

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    3,445

    Follow HTML On Twitter Add HTML on Facebook Add HTML on Google+ Add HTML on Linkedin Visit HTML's Youtube Channel

    Re: Help with duplicate issue in WP

    I guess it was too early for me, the canonical is fine.

    I would not worry about it, it should eventually get dropped.

    If both the 301 and the canonical are good, you have done everything right. In my experience things can be slow to drop.
    AHFBWEB Less customers per server, more power for you!

    Business Class Shared Hosting

  5. #5
    ArtphotoasiA's Avatar
    Junior Member

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Italy
    Posts
    31

    Re: Help with duplicate issue in WP

    Ok guys can confirm.... it was just matter of time.... today there are no errors anymore.

  6. #6
    ArtphotoasiA's Avatar
    Junior Member

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Italy
    Posts
    31

    Re: Help with duplicate issue in WP

    Regarding this issue and experiment I just want let you know that today there is not anymore any issue with duplicate content in my website but the pagerank of all the changed url post in WP is now 0 (before was 2) like if it was a brand new page with new url.
    That was really bad! and Google states exactly the opposite saying that a correct 301 redirection does not alter the old pagerank.