36 users online (1 members and 35 guests)  


  Results 1 to 15 of 15

Related

  1. Replies: 6
  2. Vertical Scrollin with no Vertical Scroll Bar    Forum: Website Scripts Forum
    Replies: 1
  3. iFrame, only want vertical scroll.    Forum: HTML Forum
    Replies: 1
  4. vertical scroll bars only    Forum: HTML Forum
    Replies: 1
  5. Vertical scroll bars    Forum: HTML Forum
    Replies: 5
  1. #1
    brndp@aol.co's Avatar
    New User

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3

    Another vertical scroll bar thread

    Hey I just joined these forums because everybody seems to be so knowledgeable and helpful. I'm using Macromedia Dreamweaver MX on a Mac and need some help on removing the horizontal scroll bars from a table.

    I have been reading the scroll bar topics, but it hasn't been working for me.

    I inserted a div Layer 296px wide and 391px tall. I set overflow to scroll. I then inserted a table on top of the layer and set the width to 296px and 391px as well. The problem when I view the page in a browser, is I get horizontal scroll bars as well which I don't want.

    This site http://www.ahfb2000.com/webmaster_he...ead.php?p=5704 shows the type of tables and scroll bars I'm going for.

    So hopefully someone could reply with a Dreamweaver answer, but I guess I can manage with a code related answer as well.

    P.S. do I even need the table on top of the layer, or can I just do this on the layer. Cuz whether I try type on just the layer or the table, I still get the same problem with the horizontal scroll bars.

  2. #2
    QuietDean's Avatar
    Administrator

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Bournemouth, UK
    Posts
    2,662
    Hi there, welcome to the forums. nice to see a mac'er in here, even tho I dont know thw first thing about them

    As always, post your code. We can't guess without seeing your code. Or even better, a link to your page.
    If one of our members helps you, please click the icon to add to their reputation!
    No support via email or private message - use the forums!
    Before you ask, have you Searched?

  3. #3
    brndp@aol.co's Avatar
    New User

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3
    Alright here's the code:

    <div id="Layer1" style="position:absolute; width:295; height:391; z-index:1; overflow: auto;">
    <table width="296" height="391" border="0">
    <tr>
    <td valign="top"><p>wecome to my web page</p>
    <p>this is a test to</p>
    <p>&nbsp;</p>
    <p>see if</p>
    <p>there</p>
    <p>&nbsp;</p>
    <p>are no horizontal scroll</p>
    <p>&nbsp;</p>
    <p>bars</p>
    <p>and if </p>
    <p>they are still here..then damn. </p></td>
    </tr>
    </table>
    </div>

  4. #4
    QuietDean's Avatar
    Administrator

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Bournemouth, UK
    Posts
    2,662
    The table inside the div is wider, so you will have scroll.

    I amended the table to

    Code:
    <table width="270" height="391" border="0">
    And no scrollbar
    If one of our members helps you, please click the icon to add to their reputation!
    No support via email or private message - use the forums!
    Before you ask, have you Searched?

  5. #5
    brndp@aol.co's Avatar
    New User

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3
    You're awesome man! It was that simple...thanks a lot.

    Another question:
    Since I use a web editor (dreamweaver), do you know if it's possible to view the table with the scroll bars in the editor? I ask because if I type a LOT in the layer it will just keep extending down the screen. This is not a problem when you view the page in a browser because the overflow creates the scroll bars anways. But not having scroll bars in the table while working can create for a messy looking layout to work in.

  6. #6
    QuietDean's Avatar
    Administrator

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Bournemouth, UK
    Posts
    2,662
    Sorry, never used any editors really, so I am not much cop at them.

    maybe a DW user can chime in.
    If one of our members helps you, please click the icon to add to their reputation!
    No support via email or private message - use the forums!
    Before you ask, have you Searched?

  7. #7
    hbass's Avatar
    Junior Member

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Colorado
    Posts
    71

    DW woes

    I have been having the same problem in DW and have yet to find a way to hide the rest of the layer. I have done searches and come up empty handed. Starting to think it's impossible.
    Heidi

  8. #8
    wwu4life's Avatar
    New User

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    9

    Vertical Scroll Bar

    This code is exactly what I needed. My question is - how can I adjust the starting location of the vertical scrollbar. Obviously the default value is to start at the top of the document, and u can scroll down, but I'd like my page to start already partially down the page - Any ideas?

    -wwu4life

  9. #9
    krak_d's Avatar
    Senior Member

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Liverpool
    Posts
    166
    Hi wwu4life,

    if you mean you would like to jump from one part of a page to another then there are two parts of code you need to insert.

    eg:

    Clicking on,
    HTML Code:
    <a href="yourpage.html#yournamedanchor">TEXT</a>
    will take you to the named anchor,
    HTML Code:
    <a name="yournamedanchor"></a>

    krak_d

  10. #10
    wwu4life's Avatar
    New User

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    9
    Let me better explain what I want: I created a small <div> section on my page layout (a 'box' 200x200 with a vertical scroll bar that allows you to navigate through many lines of code within that scrollable box). Instead of starting that box with the top line of code, I'd like it to start about half way down the lines of code - u can still scroll back up if u want, but u start somewhere in the middle. Makes better sense?

  11. #11
    wwu4life's Avatar
    New User

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    9

    Vertical Scrollbar

    I have a page that's vertically scrollable. Can that page default so that the scroll bar is already half way down the page? i.e. some sort of property for the scrollbar similar to valign=middle? Or vertical position=x?

  12. #12
    krak_d's Avatar
    Senior Member

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Liverpool
    Posts
    166
    Hi wwu4life,

    im guessing my previous post wasnt what you were after!

    The anchor link should take you to where you want to go anywhere on any page!

    Is it on the initial page load you want your anchor to be?

    If so try this in your body tag,

    HTML Code:
    <body onload="window.location.hash  = 'MYANCHOR';">
    and this where you want to jump to,

    HTML Code:
    <a name="#MYANCHOR"></a>
    Hope this helps cos ive ran out of ideas!

    krak_d
    Last edited by krak_d; 06-14-2004 at 06:26 PM. Reason: my spelling!

  13. #13
    wwu4life's Avatar
    New User

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    9
    I'll give it a shot today.

  14. #14
    wwu4life's Avatar
    New User

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    9

    Vertical Scrollbar

    I did some more looking, and found a lotta info about the 'scrollTop' javascript control. This looks like the only way to adjust the position of the scrollbar, although I havent gotten it to work yet. Any ideas?

  15. #15
    amstaples's Avatar
    New User

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1

    Smile Re: Another vertical scroll bar thread

    Hi team, i'm very new with html and web design. I'm having a crack with a site at the moment using dreamweaver. I stumbled across this site and used the code to generate a divider with scroll functions only i can seem to get the scroll box to stay still, it seems to float around the page as the user changes the window size. Could someone please look at my code and see where i'm going wrong, i'm sure its something simple. Thanks, the page link is

    http://www.naturalselection.co.nz/Racing_Team_Profile.html

    Thanks again



Tags for this Thread